18. syyskuuta 2012

Säilöntäaika on nyt

Vielä on hyvää aikaa säilöä tämän kasvukauden maut talteen!

Opiston Kotikokki-kurssin jatko-osassa opittiin säilönnän perusniksejä. Pakastaminen on monelle tuttua. Se on helppoa ja nopeaa. Kuivaaminenkin, erityisesti kasvisten ja hedelmien, onnistuu kätevästi ilman välineitä ihan vain ritilän päällä tai narulla huoneenlämmössä. Sen sijaan hillojen ja etikkasäilykkeiden valmistamisessa tulee osata ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita.

Säilöttävien ainesten on oltava tuoreita ja hyväkuntoisia. Puhtaudesta on pidettävä huoli. Tölkit ja kannet onkin käsiteltävä oikein: liotettava, pestävä ja kuumennettava. Vaivannäkö palkitsee, sillä talvella voi nauttia vaikkapa kotiketsupista, etikkakurkuista, omena-aroniahillosta, auringonlaskunmarmeladista tai aprikoosichutneysta. Mitä kesän makuja sinä haluaisit maistaa talven aikana?

Kattilalliset kotiketsuppia, hilloja, kurkkuja ja chutneytä tölkeissään.

Terveisin
Jonna Martikainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti