31. tammikuuta 2013

Havaintoesityksissä oppii helposti


Kotitalousopetus on järjestänyt jo vuosikymmeniä havaintoesityksiä, useimmiten yhteistyössä Helsingin yliopiston kotitalousopettajankoulutuksen kanssa. Valmistumassa olevat kotitalousopettajat pitävät ruoanvalmistusesityksiä, joihin on helppo tulla: ennakkoilmoittautumista ei ole ja maistiaismaksukin (7 euroa) maksetaan paikan päällä. Materiaalimaksu kattaa opetuksen, ruokaohjemonisteen ja maistiaisen.

Opettaja kertoo päivän aiheesta ja samalla valmistaa ruokaa aiheenmukaisin aineksin ja välinein. Esityksen pituus on 45-50 minuuttia, jonka jälkeen yhdessä maistellaan valmistuneita ruokia. Havaintoesitys on vaivaton tapa oppia ruoanvalmistusta, saada vinkkejä omaan keittiöön ja tavata uusia tai tuttuja ihmisiä.

Tämän kevään teemana on "Suomalaista superruokaa". Suomalainen ja Itämeren ruokavalio ovat nyt kovasti muodikkaita. Mitä meillä onkaan tarjottavanamme muulle maailmalle? Miten voimme itse hyödyntää oman maamme raaka-aineita monipuolisesti? Miten perinteistä ruokakulttuuria voi uudistaa?
22.1. Juurekset ja kaalit - ruokaa kasvimaalta.
29.1. Kalat - ruokaa vesistöistä.
5.2. Ruis, kaura ja ohra - ruokaa pellolta.
12.2. Marjat ja riista - ruokaa metsistä.

Opetuspaikkana yliopiston kotitalousopettajankoulutuksen opetuskeittiö, Siltavuorenpenger 10, 3. kerros.

Kaksi esitystä on jo mennyt, mutta seuraavasta linkistä voi katsoa tunnelmia ensimmäiseltä opetuskerralta vielä noin kolmen viikon ajan:
Uutinen alkaa ajassa 6.40 ja kestää pari minuuttia.

Syksyllä jatkamme uusin aihein uudessa opetuspaikassa!

Tervetuloa seuraamaan esityksiä!

Terveisin
Jonna Martikainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti