7. elokuuta 2013

Marja-aika!


Kesän herkullisin aika on alkanut!
Hedelmäpuut, marjapensat ja kasvimaat pursuavat tuoretta syötävää. Mansikat on jo nautittu, mutta nyt ovat metsien mustikat ja vadelmat kypsiä. Puutarhassa on kesäkurpitsojen ja herukoiden aika. Kerää satoa metsästä, puutarhasta tai torilta tuoreena syötäväksi tai aloita säilöminen talven varalle.
Mehustimet ja hillokattilat porisemaan! Nauti marjojen mausta juuri nyt!

MINTTU-HERUKKAVAAHTO
(4:lle)
2 dl                tuoreita herukoita
½ prk (100g) rahkaa
1 rkl               tuoretta hienonnettua minttua
1 tl                 vaniljasokeria
2                    valkuaista
¾ dl               sokeria

1.      Hienonna tuoreet marjat (voit käyttää myös pakastettuja) sauvasekoittimella.
2.      Lisää rahka, minttu ja vaniljasokeri.
3.      Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahdon joukkoon vähitellen koko ajan vatkaten.
4.      Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen herukka-rahkaseokseen.
5.      Annostele jälkiruoka annosmaljoihin ja anna maustua kylmässä 10-20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kokonaisilla marjoilla tai tuoreilla mintunlehdillä.
6.      Käytä keltuaiset munakkaaseen, majoneesiin, vaniljakastikkeeseen…Miten hilloa valmistetaan? Mitä voin tehdä kesäkurpitsoista?
Jos haluat oppia valmistamaan monenlaisia herkkuja tulevan syksyn sadosta, niin tule kurssille. Tarjolla on niin omenoille, tomaatille, marjoille, punajuurelle, sipulille, sienille, perunalle kuin kaalillekin omistetut illat sekä monta kurssia, joilla hyödynnetään kaikenlaisia kasviksia. Osa kursseista on kasvisruokakursseja ja osalla kursseista käytetään lisäksi lihaa, kalaa ja maitovalmisteita. Mukana on myös muutama vegaaneille sopiva kurssi. Ja opettajan johdolla pääsee itse noutamaan raaka-aineita metsästä.

Opiston syksyn 2013 opinto-ohjelma on ilmestynyt ja se on noudettavissa Helsingin kirjastoista, Virka-infosta sekä työväenopiston toimipisteistä.

Ilmoittautuminen alkaa pian!

Loppukesän lämpimin terveisin
Jonna Martikainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti