3. toukokuuta 2013

Kotitalous Kierrätystehtaalla

Helsingin työväenopisto on mukana Kierrätystehdas-tapahtumassa tänä vuonna teemalla ”Hyvä kiertää”. Osastollamme on eri ainealueiden työpajoja, esityksiä ja ennakkotietoa tulevan opetuskauden kurssitarjonnasta. Tervetuloa osallistumaan erilaisiin pajoihin ja seuraamaan eri ainealojen esityksiä.

www.kierratystehdas.fi

Opiston kotitalousopetus osallistuu tapahtumaan kolmatta kertaa. Kotitalouden riperuokapajassa ”Hyvä kiertää”, kun hyvää ruokaa tuunataan ja jatketaan. Hyvän ruoan rippeitä ei kannata heittää pois, vaan ne voi hyödyntää seuraavalla aterialla. Pajasta saa ideoita ruoan kierrättämiseen uudeksi ateriaksi. Mitä voi tehdä kuivahtaneista omenoista, kastikkeenrippeistä tai yli jääneestä perunasoseesta?

Pajassa on myös työpiste, jossa voi jakaa omia rippeiden jatkokäyttöehdotuksia kirjoittamalla niitä muiden kävijöiden nähtäväksi.

Kotitalousopettajat jakavat riperuokaohjeita ja samat ohjeet ovat alla tässä blogissa.
Pajakävijöiden ehdotukset kootaan myös blogiin.

Kotitalouden pajassa on myös kilpailu, jossa on palkintona kaksi opiston kurssipassia. Esillä on myös kirjoja rippeistä, tähteistä ja ruokatuunauksesta sekä tietoa seuraavan kauden tulevista kursseista.
Ainekset koneessa

Ainekset hienonnettuna
Riperuokaesitysten lomassa on tarjolla myös havaintoesityksiä ruoantähteiden hyödyntämisestä nyt niin trendikkäisiin cake popseihin eli kakkutikkareihin ja bread popseihin eli leipätikkareihin. Ideoita voi käyttää lähestyvänä äitienpäivänä, sillä tikkukakuista voi tehdä näyttävän asetelman äitienpäiväkakun sijaan.


Kalaisia leipätikkupallojaLeipätikkupallojen valmistusta


Bread popseihin voi käyttää erilaisia kuivahtaneita leipiä, hapankorppua, tuorejuustoja, yrttejä, kypsää kalaa, silliä ja muuta ruokakaapista löytyvää.


Suolaisia bread popseja sillistä ja savukalasta


Kotitalousopettajan ohje...

Riperuoka-kakkutikkuja keksinmuruista


Käsityön työpajassa annetaan hyvän kiertää räsyn ja paperin muodossa. Pajassa leikataan vanhoista lakanoista ja t-paidoista kudetta ja kokeillaan nukkamaton solmimista yhteiseen verkkopohjaan. Pajassa voi myös virkata räsyruusun vaikkapa rintakoruksi tai taitella paperirasian äitienpäivälahjaksi.

Kuvataiteen pajassa rakennetaan kuvakollaaseja kierrätyslehdistä, kieltenopetus järjestää kielten oppikirjojen kierrätyspisteen, musiikin opetus on kierrättää nuotteja ja instrumentteja. Satumetsän uudet ystävät – Teatterinukketyöpajassa voit kokea teatterin taikaa ja valmistaa oman teatterinuken Satumetsän haltijoiden kanssa! 

Tervetuloa kaiken ikäiset tekemään ja kokemaan yhdessä!

Terveisin
Kotitaloustiimi: Jonna, Tiina, Riikka, Mirva ja Jouko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti