Tuolloin kulinarismi alkoi nostaa päätään kotikeittiöissäkin: tuli paljon uusia raaka-aineita, salaatti- ja hedelmävalikoima lisääntyi, värikkäitä keittokirjoja alkoi ilmestyä, etnovaikutteet maistuivat kotiruoassakin. Ensimmäisiä terveysvaikutteisia tuotteita tuli ruokaosaston puolelle. Kotona ehdoton uutuuslaite oli mikroaaltouuni, jolla opeteltiin valmistamaan kokonaisia aterioita.
Ravintoloissa herkuteltiin uusilla, rohkeammilla tavoilla nuorten kokkien marssiessa esille. Kiinalaiset ja texmex-ravintolat saapuivat Suomeen. Televisiossa alkoi ruokaohjelmien buumi. Teijan keittiön ja Kokkisodan muistavat kaikki.
Mikromarenkeja |
Ajan keittokirjoja ja Teijan suklaa-banaani-unelmatortun ohje |
Kävijät saivat kirjata ruokamuistonsa taululle |
Ajankohtaisohjelmassa 1990-luvulla kerrotaan keittokirjojen määrän lisääntymisestä |
Esillä oli mm. ajanmukaisia astioita. |
Terveisin
Jonna Martikainen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti