Viimeisin makkarakurssi pidettiin lauantaina 28.11. 2015 Opistotalon opetuskeittiössä. Opettajana ja kurssin suunnittelijana hääri allekirjoittanut. Kurssi on yksi omia suosikkejani. Kurssilaiset ovat lähes aina hyvin motivoituneita ja pirteitä. Kyselen usein kurssin alussa ihmisten kokemuksia makkaran valmistamisesta. Tällä kertaa kaikki olivat makkaraa toki syöneet mutta itse herkun valmistaminen oli kaikille uusi asia! Kurssin päätteeksi käydyssä keskustelussa saatoin tyytyväisenä todeta, että makkaran tekeminen oli tullut kaikille päivän aikana tutuksi.
Päivän keittiössä häärittyämme oli tuloksena neljää sorttia makkaraa ja niiden lisukkeet. Kurssilaiset valmistivat chorizoa, bratwurstia, broilerimakkaraa ja perunamakkaraa. Viimeisin ei nimestään huolimatta ole kasvismakkara, vaan se sisältää lihan ja silavan lisäksi myös perunaa. Suomessa on makkaroihin käytetty esim. juureksia ja ryynejä.
Bratwurstia, perunasalaattia ja viinissä haudutettua hapankaalta. |
Kiitos kaikille kurssilaisille jälleen kerran onnistuneesta ja herkullisesta kurssista! Ja vinkkinä, kevään makkarakurssit järjestetään ke 3.2. klo 10-14.30 ja la 5.3. klo 10-14.30. Ilmoittautuminen kevään kotitalouden kursseille alkaa tiistaina 8.12. klo 11. Lisätietoja kursseista saat opinto-ohjelmastamme ja netistä osoitteesta ilmonet.fi.
t. Mirva
Makkarat uunikypsennyksen jälkeen. |
Valmiissa pöydässä olivat tarjolla makkarat ja niiden lisukkeet. |
Heti tällä päivämäärällä tilaan Rovaniemelle makkarakurssin - niin hyviltä nuo makkarat näyttävät. Miten olis aikaa kurssin pitämiseen tuossa uuden vuoden tienoilla? Rasvaista ja mausteista? Terveisin pikkuesa
VastaaPoistaNo iliman muuta. :)
Poista