14. marraskuuta 2013

Verta ja suolenpätkiä TeurastamollaFlavour Studion pöydät notkuivat 25.10. maksoista, munuaisista, kielistä ja kateenkorvasta, kun kurssin aiheena oli Trendiruokaa sisäelimistä. Onhan nyt iso hitti käyttää elukasta kaikki mahdollinen. Ennen olikin itsestään selvää, että teuraseläimestä käytettiin kaikki hyvä ruoaksi. Syysteurastusten aikaan jokaisessa köökissä valmistettiin makkaraa ja palttua, verileipää ja tappaiskeittoa. Paistit ja fileet jäivätkin unholaan illan aikana, kun opiskelijat alkoivat rakentaa makuja sisäelinten ympärille. 

Sisäelimet esittelyssä
Karitsanmunuaiset

Broilerinsydämet ja karitsanmunuaiset käsiteltävinä
Maksa ja munuainen ovat molemmat rakenteeltaan rauhaskudosta, jossa ei ole syitä eikä sidekudosta. Niinpä ne kypsyvät nopeasti. Liiallinen keittäminen ja paistaminen sitkistävät niitä ja tekevät niistä mauttomia. Maksan maku ja mureus ovat parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä punertavaa. Miedon kypsennyslämpötilan ja oikean kypsennysajan löytäminen on näiden sisäelimien kypsentämisessä tärkeää ja siihen mekin tietysti pyrimme. 

Illan aikana valmistui eksoottinen ruoka toisensa perään. Marokkolaiseen broilerinmaksasalaattiin haettiin itämaisia makuja juustokuminalla, korianterilla, pähkinöillä, chilillä ja sitruunankuorella. Kateenkorva raaka-aineena kiinnosti monia ja siitä loihdittiin kateenkorva-siitaketortilla. Kateenkorva ei kaipaa vahvoja mausteita, joten sienet ja kanamuna sopivat hyvin sen rinnalle. Possunkielet keitettiin hartaasti hyvin maustetussa liemessä ja tarjottiin hapanimelien suolakurkkujen kera. Ai, että olikin muuten makoisaa! Kielet olivat open suosikki tällä kertaa. Naudanmunuaiset tarjoiltiin klassisesti sinappisen kermakastikkeen kera ja karitsanmaksa sai seurakseen salviaa, vuohenjuustoa, hunajaa ja balsamicoa. Naudanmaksa sen sijaan ui punaviinissä ja yrteissä. Paistettiinpa vielä lopuksi tapaksiakin pikkuisista broilerinsydämistä.

Nämä maut saivat monen sisäelinruokien ystävän suun lämpimään virneeseen. Tyytyväisinä ja muutamaa makukokemusta rikkaampana suljimme Flavour Studion uutuudenkankeat sähköovet :) .

Kateenkorva-siitaketortilla

Possunkieliä ja maustekurkkua

Teurastamon taidetta
 
terveisin Tiina Lehtonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti