3. huhtikuuta 2020

Karanteenigurmeeta ja uusien työtapojen opettelua




Heippa! Päädyttiin yhteistuumin kotitaloustiimin kanssa siihen, että nyt on korkea aika herättää vanha blogimme henkiin! Jatkossa onkin tarkoitus hieman aktiivisemmin päivittää blogia (edellinen postaus on tosiaan vuodelta 2015), ja palautetta siitä, millaisia tekstejä ja aiheita haluaisitte lukea, otetaan todella mielellään vastaan.

Niin kuin monet muutkin opettajat myös kotitalousopettajat ovat olleet ison haasteen keskellä etäopetuksen rakentamisen ja suunnittelemisen kanssa. Erilaisia opetustapoja ja -alustoja on testailtu ja testaillaan jatkuvasti. Olemme myös innostuneet tekemään opiskelijoiden ja ihan kaikkien muidenkin iloksi lyhyitä videopätkiä, joilla haluamme ilahduttaa ja inspiroida teitä kotikokkeja. Ruuanvalmistuksen kannalta tämä kotoiluaikahan on ihan mahtavaa; nyt vihdoinkin on aikaa tehdä vähän vaativampiakin ruokia ja haudutella vaikka keskellä viikkoa pataruokia uunissa. Arkenakin voi nauttia rauhallisen aamupalan, vaikka yön yli hautunutta puuroa herkutellen tai paistaa banaanipannarit maanantain aamua piristämään.

Yön yli kohonneet sämpylät odottaa herkuttelijoita


Monen päiviin vapautuu nyt yllättävän paljon aikaa, kun työmatkoihin ei enää kulu pitkiä aikoja, eikä harrastuksiinkaan juuri ole menemistä. Kannattaakin suhtautua tähän ylimääräiseen aikaan myös ilolla ja nauttia siitä. Uusien taitojen opettelu, kuten juuri ruuanvalmistus tai muu käsillä tehtävä, on yllättävän terapeuttista ja antoisaa.



Meidän karanteenigurmeeta videosarjassa on tähän mennessä ilmestynyt kotitalousopettajamme Tiinan mahtavat paahdetut kikherneet:


Näitä kannattaakin tehdä kerralla kunnon satsi, sillä ne ovat todella koukuttavaa naposteltavaa!

Lisäksi kikherneiden liemestä syntyy aivan mahtavaa vegaanista marenkia, josta saa loihdittua todella näyttävän ja herkullisen jälkiruuan vaikka pääsiäispöytään. Täältä löydät Tiinan videon ja ohjeen marenkien tekoon:



Itse tein videon helppoihin puuropannareihin. Toisinaan sattuu jäämään kaurapuuroa aamupalalta yli, ja saattaa olla aika suuri houkutus heittää puuro bioastiaan. Mutta näihin muffineihin saat sen helposti upotettua:


Tässä vielä resepti muffineihin:

Helpot puuromuffinit (vg)

2 dl kaurapuuroa tai muuta puuroa
1 iso banaani muussattuna
1 kananmuna
1,5 dl jauhoja, esimerkiksi täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia tai kardemummaa
(maun mukaan hunajaa)
1-2 dl pakastemarjoja, esimerkiksi mustikoita

Sekoita puuro ja muussattu banaani, lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puurobanaaniseokseen.  Sekoita viimeisenä joukkoon nopeasti käännellen pakastemarjat. Makeuta maun mukaan hunajalla.

 Nostele muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin.  Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin. Voit täyttää vuoat melko täyteen, taikina ei juuri kohoa. Ripottele halutessasi pinnalle vielä muutamia marjoja koristeeksi sekä siemeniä (esimerkiksi auringonkukansiemeniä). Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.



Tätä ohjetta voi varioida loputtomiin, esimerkiksi eri marjoilla, mausteilla, suklaarouheella, maapähkinävoilla, kaakaojauheella yms. Ja kaiken hyvän lisäksi muffinit ovat vielä terveellisiäkin 😊

Mukavia kokkailuhetkiä kaikille!

terkuin Anni

1 kommentti:

  1. Kiitos innostavasta blogista! Toivottavasti jaksatte kirjoittaa vastaisuudessakin��

    VastaaPoista