Heippa! Päädyttiin yhteistuumin kotitaloustiimin kanssa
siihen, että nyt on korkea aika herättää vanha blogimme henkiin! Jatkossa onkin
tarkoitus hieman aktiivisemmin päivittää blogia (edellinen postaus on tosiaan
vuodelta 2015), ja palautetta siitä, millaisia tekstejä ja aiheita haluaisitte
lukea, otetaan todella mielellään vastaan.
Niin kuin monet muutkin opettajat myös kotitalousopettajat
ovat olleet ison haasteen keskellä etäopetuksen rakentamisen ja
suunnittelemisen kanssa. Erilaisia opetustapoja ja -alustoja on testailtu ja
testaillaan jatkuvasti. Olemme myös innostuneet tekemään opiskelijoiden ja ihan
kaikkien muidenkin iloksi lyhyitä videopätkiä, joilla haluamme ilahduttaa ja
inspiroida teitä kotikokkeja. Ruuanvalmistuksen kannalta tämä kotoiluaikahan on
ihan mahtavaa; nyt vihdoinkin on aikaa tehdä vähän vaativampiakin ruokia ja
haudutella vaikka keskellä viikkoa pataruokia uunissa. Arkenakin voi nauttia
rauhallisen aamupalan, vaikka yön yli hautunutta puuroa herkutellen tai paistaa
banaanipannarit maanantain aamua piristämään.
Yön yli kohonneet sämpylät odottaa herkuttelijoita |
Monen päiviin vapautuu nyt yllättävän paljon aikaa, kun
työmatkoihin ei enää kulu pitkiä aikoja, eikä harrastuksiinkaan juuri ole
menemistä. Kannattaakin suhtautua tähän ylimääräiseen aikaan myös ilolla ja
nauttia siitä. Uusien taitojen opettelu, kuten juuri ruuanvalmistus tai muu
käsillä tehtävä, on yllättävän terapeuttista ja antoisaa.
Meidän karanteenigurmeeta videosarjassa on tähän mennessä
ilmestynyt kotitalousopettajamme Tiinan mahtavat paahdetut kikherneet:
Näitä kannattaakin tehdä kerralla kunnon satsi, sillä ne
ovat todella koukuttavaa naposteltavaa!
Lisäksi kikherneiden liemestä syntyy aivan mahtavaa vegaanista
marenkia, josta saa loihdittua todella näyttävän ja herkullisen jälkiruuan
vaikka pääsiäispöytään. Täältä löydät Tiinan videon ja ohjeen marenkien tekoon:
Itse tein videon helppoihin puuropannareihin. Toisinaan
sattuu jäämään kaurapuuroa aamupalalta yli, ja saattaa olla aika suuri houkutus
heittää puuro bioastiaan. Mutta näihin muffineihin saat sen helposti upotettua:
Tässä vielä resepti muffineihin:
Helpot puuromuffinit (vg)
2 dl kaurapuuroa tai muuta puuroa
1 iso banaani muussattuna
1 kananmuna
1,5 dl jauhoja, esimerkiksi täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia tai kardemummaa
(maun mukaan hunajaa)
1 iso banaani muussattuna
1 kananmuna
1,5 dl jauhoja, esimerkiksi täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia tai kardemummaa
(maun mukaan hunajaa)
1-2 dl pakastemarjoja, esimerkiksi mustikoita
Sekoita puuro ja muussattu banaani, lisää kananmuna. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää puurobanaaniseokseen. Sekoita viimeisenä joukkoon nopeasti
käännellen pakastemarjat. Makeuta maun mukaan hunajalla.
Nostele muffinivuoat
muffinipellin syvennyksiin. Nostele
taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin. Voit täyttää vuoat melko täyteen,
taikina ei juuri kohoa. Ripottele halutessasi pinnalle vielä muutamia marjoja
koristeeksi sekä siemeniä (esimerkiksi auringonkukansiemeniä). Paista 200
asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tätä ohjetta voi varioida loputtomiin, esimerkiksi eri
marjoilla, mausteilla, suklaarouheella, maapähkinävoilla, kaakaojauheella yms.
Ja kaiken hyvän lisäksi muffinit ovat vielä terveellisiäkin 😊
Mukavia kokkailuhetkiä kaikille!
terkuin Anni
Kiitos innostavasta blogista! Toivottavasti jaksatte kirjoittaa vastaisuudessakin��
VastaaPoista