Kun ruokakalaksi aiottu
hauki on saatu nostettua vedestä, on tärkeää kolkata ja verestää kala heti. Tämän
jälkeen kalan voi suolistaa ja huuhtaista ja viedä joko kokonaisena tai
fileoituna kylmään. Itse laitan hauesta ruokaa vasta pyyntiä seuraavana tai
sitä seuraavana päivänä. Silloin sen liha säilyy kypsennettäessä helpommin
mehevänä, eikä liha käpristy pannulla.
Hapankorppupaneroitua haukea
haukifilettä, vatkattua kananmunaa,
ruiskorppujauhoa, öljyä tai voita, suolaa, pippuria
Avokadokastike
1-2 avokadoa
noin puolen sitruunan mehu
1 dl ranskankermaa
tai jogurttia
muutama tippa tabascoa ja ripaus
suolaa
Kaprisvoi
Sekoita 50 grammaan pehmeää voita 2 rkl hienonnettua kaprista ja yksi hienonnettu kevätsipuli. Nostele maustevoista nokareita kuumien kalapalojen päälle.
Makea kurkku-sipulisalaatti
1 dl vettä
½ dl etikkaa
½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 kuutioitu
kurkku
1 viipaloitu
punasipuli
Laita sipuliviipaleet siivilään ja kaada niiden päälle litra
kiehautettua vettä. Näin niiden maku pehmenee huomattavasti. Sekoita nesteet,
sokeri ja suola. Lisää kurkku ja sipuli ja anna maustua puolisen tuntia.
Maukkaita kalaruokahetkiä!
Jouko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti