19. tammikuuta 2021

Hauki on kala 2

 

Kun ruokakalaksi aiottu hauki on saatu nostettua vedestä, on tärkeää kolkata ja verestää kala heti. Tämän jälkeen kalan voi suolistaa ja huuhtaista ja viedä joko kokonaisena tai fileoituna kylmään. Itse laitan hauesta ruokaa vasta pyyntiä seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Silloin sen liha säilyy kypsennettäessä helpommin mehevänä, eikä liha käpristy pannulla.

 

Hapankorppupaneroitua haukea

haukifilettä, vatkattua kananmunaa, ruiskorppujauhoa, öljyä tai voita, suolaa, pippuria

 Paloittele kala annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kasta kalapalat vatkatussa kananmunassa ja leivitä ne ruiskorppujauheessa. Friteeraa muutama minuutti tai paista voissa keskilämmöllä rapeiksi pari minuuttia/puoli. Voit valella kaloja paistorasvalla kypsennyksen aikana. Tarjoa avokadokastikkeen tai kaprisvoin ja makean kurkku-sipulisalaatin kera.



 

Avokadokastike

1-2                   avokadoa
noin puolen      sitruunan mehu
1 dl                  ranskankermaa tai jogurttia
muutama tippa tabascoa ja ripaus suolaa
 
Soseuta avokado muiden ainesten kera sauvasekoittimella. Anna maustua kylmässä hetki.

 


Kaprisvoi

Sekoita 50 grammaan pehmeää voita 2 rkl hienonnettua kaprista ja  yksi hienonnettu kevätsipuli. Nostele maustevoista nokareita kuumien kalapalojen päälle.


Makea kurkku-sipulisalaatti

1 dl                  vettä
½ dl                 etikkaa
½  dl                sokeria
½ tl                  suolaa
1                      kuutioitu kurkku
1                      viipaloitu punasipuli
 

Laita sipuliviipaleet siivilään ja kaada niiden päälle litra kiehautettua vettä. Näin niiden maku pehmenee huomattavasti. Sekoita nesteet, sokeri ja suola. Lisää kurkku ja sipuli ja anna maustua puolisen tuntia.


Maukkaita kalaruokahetkiä!
Jouko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti