Pakkasten paukkuessa harva asia lämmittää sielua ja
ruumista yhtä paljon kuin höyryävä padallinen hyvää ruokaa, mieluiten hyvän
juoman kanssa nautittuna. Kreikkalainen punaviinissä haudutettu stifado on monen
muun pataruoan tapaan varsin vähällä vaivalla valmistuva ruoka. Hiukan
pilkkomista ja ruskistamista, pata uuniin tai liedelle ja muutama tunti
odottelua. Stifadon kanssa kannattaa kokeilla kreikkalaista punaviiniä, joita
löytyy moneen makuun ja monelle kukkarolle. Jälkiruoaksi vaikkapa raikasta
hedelmäsalaattia yhtä raikkaan jogurttijäätelön kera.
Stifado
500 g naudan paistia, rintaa tai etuselkää
500g pikkusipuleita
3 dl punaviiniä
1 rkl tomaattisosetta
1 laakerinlehti
pari rosmariininoksaa
1 kanelitanko
suolaa, pippuria, loraus viinietikkaa, tilkka lihalientä tai vettä
Kuori sipulit, kuutioi liha. Ruskista lihapalat muutamassa
erässä, lisää sipulit ja tomaattisose. Kypsennä pari minuuttia ja lisää muut
aineet. Hauduta kannen alla 150-asteisessa uunissa nelisen tuntia tai levyllä
pari tuntia. Tarjoa perunoiden tai riisin kera.
500 g naudan paistia, rintaa tai etuselkää
500g pikkusipuleita
3 dl punaviiniä
1 rkl tomaattisosetta
1 laakerinlehti
pari rosmariininoksaa
1 kanelitanko
suolaa, pippuria, loraus viinietikkaa, tilkka lihalientä tai vettä
appelsiinia, omenaa, rypäleitä tms. hedelmiä, kanelia
4 dl paksua kreikkalaista jogurttia
yhden sitruunan raastettu kuori
maun mukaan sitruunamehua
Raikkaita ulkoilukelejä!
Jouko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti